1. zápasy štvrťfinále hokejovej extralligy mužov

28.02.2008 Celý región

HC Košice - HK Aquacity ŠKP Poprad 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) - stav série 1:0
Góly: 19. M. Šterbák (Javín, Juraj Faith), 50. Kmiť (Rudolf Huna, Jendek), 58. Michel Miklík (Weissmann) - 16. Kroták (Marcel Haščák), 23. Dora (Halaj)
Vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše: Kasík (Poprad) 5+DKZ za faul kolenom
presilovky: 1:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Baluška, J. Konc - Gajan, M. Grečko
6847 divákov

Hokejisti HC Košice vstúpili úspešne do štvrťfinálovej série play-off, keď v Steel Arene zdolali Poprad po veľkom boji 3:2. Od začiatku dianie na ľade len potvrdzovalo, že v play-off sa hrá na víťazstvá a nie na krásu a významnú rolu zohrávajú chyby a pevnejšie nervy. Východoslovenské derby pripomínalo šachovú partiu, v ktorej mužstvá vychádzali dôslednej z defenzívy a vyčkávali na chybu protivníka. Kamzíci ju ponúkli v podobe štyroch presilových hier pre Košičanov. Srdnato bojujúci Podtatranci naopak dokázali chybu domáceho I. Droppu potrestať vedúcim gólom kapitána Krotáka. Radosť hostí netrvala ani tri minúty, lebo M. Šterbák zblízka prekonal dobre chytajúceho Šimonoviča. Vytúžené vyrovnanie však neprinieslo pre domácich obrat vo vývoji. Naopak v úvode druhého dejstva pri signalizovanej presilovke prekonal Lipovského Dora a Poprad viedol druhýkrát. Hostia sa na oceliarov nie po prvýkrát v tomto ročníku veľmi dobre pripravili aj po taktickej stránke a postupne tým ešte násobili nervozitu Košičanov. Ich snaha o vyrovnanie dlho neprinášala efekt, na druhej strane stúpalo sebavedomie hosťujúceho tímu. Hľadisko síce nebolo vypredané, viac divákov prišlo na vzájomné zápasy v základnej časti, hnalo však svojich vehementne dopredu. Hráči zvýšili bojovnosť a dokázali otočiť skóre vo svoj prospech gólmi Kmiťa a M. Miklíka. Popradu už nepomohla ani záverečná hra 40 sekúnd bez brankára.

Anton Tomko, asistent trénera HC Košice: "Bol to vynikajúci zápas, v ktorom obaja súperi hrali na plné obrátky. Mali sme lepšiu prvú tretinu, v druhej bol Poprad aktívnejší. V závere za nepriaznivého stavu 1:2 hráči nepoľavili, pridali na dôraze a strhli víťazstvo na našu stranu. "
František Hossa, tréner HK ŠKP Aquacity Poprad: "Na prvý zápas play-off to bolo veľmi dobré stretnutie. Hrali sme aktívne, ale veľa síl nás stáli oslabenia. V závere nám chýbal zranený Michal Segľa a vylúčený Kasík. Košice boli v závere veľmi aktívne, my sme mali smolu. Zajtra ideme ďalej, bude to iný zápas. "
(TASR)

HC Slovan Bratislava - MsHK Žilina 6:2 (1:2, 3:0, 2:0) - stav série 1:0
Góly: 6. Döme (J. Kováčik, Kapuš), 25. Hreus (Sersen, Kropáč), 26. Döme (Uram), 35. J. Kováčik (Döme, Kapuš), 51. Lažo (Kropáč, Hreus), 54. J. Kováčik (Kapuš, ) - 1. Pokrivčák (M. Grman), 15. Kučný (Kontšek, Kusovský)
Vylúčení: 9:8 na 2 min, navyše: Kapuš (Slovan) 10 min za nešp. správanie
presilovky: 1:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Lauff ml. , P. Grečko - Valach, Gašparík
4922 divákov
 

Vyberte región